Skupa vam peronska na BAS? Oni plaćaju 300 RSD

Usluga koju plaćaju svi, bez obzira na to da li putuju ili samo prate putnike, plaća se navodno zbog bezbednosti, jer su peroni mesta povećanog rizika

Srbija

Izvor: Politika

Ponedeljak, 21.08.2017.

11:22

Skupa vam peronska na BAS? Oni plaćaju 300 RSD
(Foto: Thinkstock)

Peronska karta na Beogradskoj autobuskoj stanici košta 180 dinara i moraju da je plate svi, bez obzira da li putuju, prate nekog do autobusa ili ulaze na minut da predaju pošiljku vozaču.

Od pretprošle godine ova usluga poskupela je za 20 dinara, a prolazak do perona, kako kažu putnici, papreno košta, budući da ova „karta” ne podrazumeva recimo besplatan toalet ili prtljag.

Zanimljivo je da najprometnija autobuska stanica u Srbiji nije rekorder po ceni peronske karte – ova usluga na stanici u Nišu košta čak 300 dinara, što je četvrtina autobuske karte do Beograda, piše Politika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: