Beograđani razočarani: Zatvaranja i novi "čep"

Radovi JKP "Vodovod i kanalizacija" povremeno zatvaraju ulice i prave kolapse po gradu.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 20.08.2017.

11:29

Beograđani razočarani: Zatvaranja i novi
Foto: Thinkstock

Tako su radovi koj isu počeli pre dva dana u Glavnoj ulici u Zemunu, neprijatno su iznenadili žitelje, ali i sve one koje put navodi u ovaj deo grada.

Ipak, na saobraćajni "čep" treba da se naviknu, jer će on ovde trajati sve do kraja avgusta. Sličan problem mogao bi u septembru da zadesi i Zvezdarce, kad počne posao rekonstrukcije vodovodne mreže u Mite Ružiće.

Zaposleni u glavnom preduzeću za snabdevanje dragocenom tečnošću rade punom parom. Rekonstrukcije vodovodne ili kanalizacione mreže smenjuju se od naselja do naselja, a cena uspeha jeste zatvaranje saobraćajnica i suočavanje sa gnevom nervoznih vozača, kao što je to slučaj u Zemunu. Istu muku muče Gročani i Voždovčani.

“Zbog radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u naselju Kaluđerica, povremeno se do 15 sati za saobraćaj zatvara deo Beogradske ulice”, kažu nam iz JKP "Vodovod i kanalizacija".

“Posao na izgradnji kanalizacione mreže na Banjici, u delu Bulevara oslobođenja u smeru ka gradu, takođe onemogućava kretanje vozilima. Tako će biti sve do 26. Avgusta”, dodaju.

Rekonstrukcija kanalizacije na uglu Glavne i Karamatine ulice u Zemunu trebalo bi da bude gotova poslednjeg dana ovog meseca. I taman kada će jedni odahnuti, na Zvezdari počinju novi radovi.

“Očekujemo da ćemo neophodne saglasnosti za obnovu vodovodne mreže u delu Ulice Mite Ružića dobiti tokom septembra, a planirano je da radovi traju dva meseca”, najavljuju iz nadležnog preduzeća.

U međuvremenu, zbog sanacije vodovodne mreže raskopan je Blok braće Marić u Krnjači, 3. Nova u Pinosavi, Ulica 11. oktobra u Bečmenu, Ovčanski put, Svetozara Markovića na Savskom vencu i ulice Žila Verna i Tomasa Edisona u Sremčici. U Kralja Milana na Starom gradu radi se na vodovodu u sklopu izgradnje hotela "Hilton", i taj posao je u nadležnosti Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada.

Danas će od 8 do 17 sati bez vode ostati potrošači u ulicama Ivan Begovoj, Čubrinoj, Gračaničkoj i Topličinom vencu. U ponedeljak će oskudevati naselja Vinča i Leštane, i to u periodu od 8 do 24 sata. Za najnužnije potrebe za pijaćom vodom obezbeđene su auto-cisterne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: