"Zara" ima veliki plan: Iz Srbije ka celom svetu

Trgovački lanac tekstila "Inditeks", s brendovima "Zara", "Masimo Duti", "Stradivarijus" i "Berška", zainteresovan je za tekstilce u Srbiji, piše "Politika".

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 20.08.2017.

09:11

Foto: Thinkstock

List navodi da u Privrednoj komori Srbije očekuju dolazak menadžera vlasnika Amansia Ortege, s namerom da prokrstare zemljom u potrazi za partnerima koji bi proizvodili za njegove robne kuće širom sveta.

Ovaj španski magnat je 2016. godine izbio na prvo mesto liste najbogatijih na svetu američkog magazina "Forbs".

S dostignutim bogatstvom procenjenim na 79,5 milijardi dolara prošle godine je srušio s trona Bila Gejtsa, čiji je imetak vredeo 78,5 milijardi.

Sekretar Udruženja za industriju tekstila, odeće, kože i obuće PKS Milorad Vasiljević izjavio je da je "Inditeks" još jedan u nizu velikih kupaca i trgovaca odećom i obućom zainteresovanih za partnere u Srbiji.

List navodi da će na jesen u pratnji turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, s namerom da investiraju, doći i nekoliko turskih tekstilnih magnata.

U PKS očekuju i kupce i kupce i distributere odeće i obuće iz Nemačke, a njihov dolazak priprema Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ), navodi "Politika".

Prema rečima Vasiljevića, njihova potraga za partnerima i organizacija poslova trajaće naredne dve-tri godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: