Srbija i BiH o lakšoj razmeni radnika

Ministar za rad Zoran Đorđević i ambasador Bosne i Hercegovine Lazar Mirkić razgovarali su o liberalizaciji uslova razmene radnika

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 19.08.2017.

13:14

Srbija i BiH o lakšoj razmeni radnika
Foto: Thinkstock

Cilj je podizanja kapaciteta tržišta rada i ostvarivanja zadovoljavajućeg stepena zaštite prava zaposlenih.

Oni su, kako je saopšteno iz Đorđevićevog kabineta, zaključili da je bilateralna saradnja u okviru delokruga srpskog Ministarstva najrazvijenija u oblasti socijalnog osiguranja, ali da ju je potrebno unaprediti.

Ministar je, kako se dodaje, izrazio očekivanje da će o konkretnim aktivnostima i novim inicijativama biti razgovara nakon realizacije posete predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića Bosni i Hercegovini.

Takođe je izrazio zahvalnost na posetama predstavnika nadležnih institucija BiH prihvatnim centrima u Srbiji u toku najvećeg priliva migranata na teritoriju Srbije.

Đorđević je predložio ambasadoru da se u narednom periodu održi sastanak na ministarskom nivou u Beogradu, u cilju razmatranja novih modaliteta saradnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: