Rusi nas obavestili: Uštedeli smo na barskoj pruzi

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji barske pruge, na deonici Resnik-Valjevo, ušteđeno je 10 miliona dolara u odnosu na ranije planiranu vrednost posla.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 17.08.2017.

13:48

Rusi nas obavestili: Uštedeli smo na barskoj pruzi
Foto: Thinkstock

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, razgovarala je sa Sergejem Pavlovim, generalnim direktorom "RŽD internešenel", o projektima modernizacije železnice koje ta kompanija realizuje u Srbiji iz kredita Ruske Federacije.

Tom prilikom, Pavlov je obavestio ministarku da je tokom izvođenja radova na rekonstrukciji barske pruge, na deonici Resnik-Valjevo, ušteđeno od 10 miliona dolara u odnosu na ranije planiranu vrednost radova.

"Radovi na rekonstrukciji pruge Resnik-Valjevo odvijaju se u skladu s ugovorom, a planirana dinamika u potpunosti se poštuje", istakao je Pavlov.

Mihajlovićeva je sa Pavlovim razgovarala i o realizaciji projekta modernizacije deonice Stara Pazova-Novi Sad, gde je već izdata građevinska dozvola za radove u okviru prve faze, na tunelima i vijaduktima, dok će radovi na otvorenoj pruzi, u okviru druge faze, biti definisani posebnim ugovorom.

"Modernizacija železnice, uključujući realizaciju projekta modernizacije pruge Beograd-Budimpešta, predstavlja jedan od strateških ciljeva Vlade. Očekujem da saradnja sa RŽD bude jednako uspešna i na ovom projektu, kao i na projektima koji su već završeni", rekla je Mihajlovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

16 h

Podeli: