"Već bilo, prosvetarima novac za 15 dana"

Ministar prosvete Mladen Šarčević najavio je zakazati sastanak sa premijerkom Anom Brnabić na temu pogrešno obračunatih naknada za godišnji odmor prosvetara

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 16.08.2017.

19:36

Foto: Thinkstock

Ministar je rekao da će sa premijerkom zakazati sastanak ovih dana, a tema su pogrešno obračunate nadoknade za odmor za 2014, kao i standard i status prosvetnih radnika.

Na pitanje novinara da li će vratiti novac zaposlenima u prosveti zbog pogrešno obračunate naknade za godišnji odmor za 2014. godinu, Šarčević je podsetio da je taj problem bio i prošle godine, te da je tada intervenisao, jer je bilo očigledno da je došlo do greške.

"Vlada je tada vratila novac u roku od 15 dana", podsetio je ministar.

Kako kaže, prosvetari su kasno primetili i objavili da sličan problem postoji i za 2014. godinu.

''Mi već tri meseca sa svim sindikatima istražujemo koliko je sama informacija tačna. U celu priču smo uključili i ministarstva finansija, državne uprave, rada, lice za mirno rešavanje problema i niko ne može da odgovori da li to treba da se da'', rekao je Šarčević.

"Mi nemamo taj novac, da imamo, dali bismo ga, ponovio je ministar i dodao da će verovatno ovih dana imati sastanak sa premijerkom na tu temu.

Na navode da su sindikati najavili tužbe kako bi sprečili zastarevanje slučaja, Šarčević je rekao da na to svako ima pravo.

''Sada imate jednu potpuno čudnu sliku od koje beže svi'', rekao je Šarčević dodajući da se njegovo ministarstvo trudilo maksimalno da taj problem reši te da i dalje ne beži od toga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

10 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: