Odobreno: Tenis stiže na ove dve lokacije

Nemačkoj kompaniji za proizvodnju mesa Tenis odobrena su dva projekta u Srbiji, u Zrenjaninu i Kikindi, a treći potencijalni biće u opštini Sečanj.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 16.08.2017.

15:03

Odobreno: Tenis stiže na ove dve lokacije
Foto:Thinkstock

To je izjavio ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, koji je prilikom obilaska radova na izgradnji sistema za navodnjavanje u Međi rekao da zainteresovanost Tenisa za ulaganje u Sečnju postoji i da se radi procena kompletnog zahteva te kompanije.

"To zahteva kompletne analize, kako imovinsko pravnih odnosa, da li postoje neki reteri, problemi sa restitucijom, kako ne bismo kasnije drugima pravili probleme. Važno je da kada nešto damo u zakup na 30 godina da nemamo nikakve posledice, a država da ima koristi", rekao je novinarima Nedimović.

Ranije je najavljivano da će kompanija Tenis u novembru početi da gradi farme svinja i klanicu u Srbiji.

Nedimović je kazao da će uskoro Ministarstvo poljoprivrede objaviti koje su prve odobrene investicije u poljoprivredi, šta one znače za srpsku poljoprivredu i koliko se po hektaru uvećava davanje, kao i koliki su prihodi po hektaru.

"Radimo kompletnu studiju kako bismo pokazali ekonomsku opravdanost ovakvih projekata", kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: