Napokon arapske pare: 300 dana nema stajanja FOTO

Predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović obišli su radove na dvonamenskom sistemu "Međa".

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 16.08.2017.

14:37

Napokon arapske pare: 300 dana nema stajanja FOTO
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Taj sistem se finansira iz Programa za navodnjavanje - Abu Dabi fonda i omogućiće navodnjavanje 762 hektara poljoprivrednih površina. Program je u vrednosti 142.000 evra.

Mirović je izrazio zadovoljstvo zato što su prvi radovi na realizaciji 11 projekata počeli na teritororiji Vojvodine, četiri od njih biće započeto danas, pet u narednim danima, a dva velika projekta započeće u toku ove godine.

"Zajedno sa projektima u centralnoj i južnoj Srbiji, praktično ćemo voditi radove koji će dovesti do izgradnje sistema za navodnjavanje koji će pokrivati više od 50.000 hektara i to je najbolji odgovor na ovo što se dešava sa klimom i sušom", kazao je on.

Mirović je kazao da je važan kontinuitet u realizaciji ovakvih projekata kako bi se sistemi za navodnjavanje približili evropskom proseku.
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap
Najavio je da će na sledećoj sednici pokrajinske Skupštine biti dat predlog za dodelu još 100 miliona dinara Vodama Vojvodine za pripremu projektne dokumentacije za drugu fazu korišćenja Abu Dabi fonda i realizaciju druge faze navodnjavanja u Vojvodini.

Iz takozvanog Abu Dabi fonda Srbiji je na raspolaganju 100 miliona dolara.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je kazao da će u navodnjavanje ove godine biti uloženo oko 1,5 milijardi dinara.
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap
"Ova Vlada se uhvatila u koštac sa tim i više ne stajemo. U naredne dve godine mogli bi da imamo šestocifrenu brojku hektara koje ćemo navodnjavati", kazao je on. Nedimović je rekao da je u toku i tenderski postupak za izgradnju velikog hidrosistema "Mačva" koji će navodnjavati 11.000 hektara.

"Stajanja nema u narednih 300 dana dok ne otpočnemo novu fazu, a na raspolaganju nam je još oko 80 miliona dolara za ove poslove i od naše umešnosti zavisi koliko ćemo brzo da radimo", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: