Kolaps preti: Radovi na mostu, jedna traka sa NBG

Brankov most, koji spaja Novi Beograd sa centrom grada, od danas je delimično zatvoren zbog rekonstrukcije čelične konstrukcije.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 16.08.2017.

09:50

Kolaps preti: Radovi na mostu, jedna traka sa NBG
Foto:Thinkstock

Kako je najavljeno, za saobraćaj će biti zatvorene zaustavna i srednja traka od Novog Beograda prema gradu. Jedina traka koja će sa te strane biti otvorena za saobraćaj biće krajnja leva traka kojom će saobraćati autobusi i taksi vozila. Sva ostala vozila će se ka gradu kretati suprotnom najbržom, preticajnom trakom.

Ostale dve trake sa druge strane koristiće vozila koja se kreću od grada ka Novom Beogradu.

Za ovakav režim saobraćaja obezbeđena je signalizacija, koja će regulisati dnevni i noćni ciklus izmene smerova kretanja vozila.

Radovi su vredni 200 miliona dinara.

Tokom radova biće ugrađene nove čelične konzole i ivičnjaci, dok će se ograda demontirati, sanirati i ponovo ugraditi, s tim što će biti podignuta na odgovarajuću visinu od 1,2 metra zbog biciklista koji mnogo koriste Brankov most.

Takođe, servisiraće se reviziona kolica, koja se pomoću točkova pomeraju duž pešačke staze i služe za održavanje spoljnih delova mosta. Takođe, kada radovi budu završeni, Brankov most će imati novu stazu za pešake i bicikliste. Nova staza biće moderna, imaće hidroizolaciju i odgovarajuću podlogu protiv klizanja, što će povećati nivo bezbednosti.

"Podsetiću da se na rekonstrukciju pešačkih i biciklističkih staza čekalo skoro deset godina i nadam se da će ceo posao biti završen što pre. Radovi su vredni više od 200 miliona dinara i vrlo je važno da se taj posao uradi jer, podsetiću, Brankov most je izgrađen 1956. godine na temeljima starog mosta, a novi deo mosta je napravljen dvadesetak godina kasnije. Od tada nije rađena detaljna rekonstrukcija, naročito čeličnih konzola koje se u međuvremenu potpuno propale, zbog čega je pešacima bilo onemogućeno da prolaze jednom stranom mosta", rekao je Mladenović za RTS.

On je zamolio sugrađane za strpljenje i naglasio da će ta strana mosta noću biti potpuno zatvorena kako bi se radovi što brže odvijali.

Očekuje se da će rekonstrukcija Brankovog mosta dovesti do još većih gužvi, s obzirom na to da se uporedo u više delova rekonstruišu saobraćajnice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

19 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: