Oglasio se Etihad ervejz: Vrlo razočaravajuće

Etihad ervejz oglasio se nakon stečaja posrnule nemačka avio-kompanija Er Berlin, ističući da je to razočaravajuće za obe strane.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 15.08.2017.

16:35

Oglasio se Etihad ervejz: Vrlo razočaravajuće
Foto: Getty images

“Obavešteni smo da je avio-kompanija Er Berlin podnela zahtev za pokretanje stečajnog postupka. Ovakav razvoj događaja je izuzetno razočaravajući za sve strane, naročito zbog toga što je Etihad pružao znatnu podršku avio-kompaniji Er Berlin u ranijim slučajevima kada se suočavala sa izazovima održavanja likvidnosti, kao i tokom programa restrukturiranja u proteklih šest godina", navodi se u Etihadovom saopštenju.

Kako su naveli u svom zvaničnom saopštenju, u aprilu ove godine, Etihad je obezbedio 250 miliona evra dodatnih sredstava za erberlin i pružio je podršku avio-kompaniji u iznalaženju strateških opcija za dalje poslovanje.

“Ipak, poslovanje avio-kompanije Er Berlin se neviđenim tempom pogoršavalo, što je onemogućilo prevazilaženje značajnih izazova i primenu alternativnih strateških rešenja. Pod ovim okolnostima, kao manjinski akcionar, Etihad nije u mogućnosti da ponudi dodatna sredstva jer bi na taj način uvećao svoju finansijsku izloženost. Ostajemo otvoreni za pomoć u pronalaženju komercijalno održivog rešenja za sve strane“, ističu oni.

Etihad očekuje da će Er Berlin nastaviti da obavlja letove tokom stečajnog postupka.

“Ostvarujemo komercijalnu saradnju sa avio-kompanijom Er Berlin u brojnim oblastima, koja između ostalog obuhvata i kod-šer letove. Pružićemo podršku rukovodstvu Er Berlina u ovoj teškoj situaciji“, navode oni.

Etihad ervejz dodaje i da je Nemačka važno tržište za Etihad i Abu Dabi i da će ostati posvećeni omogućavanju brojnih vazduhoplovnih veza, kao ključnih pokretača trgovinske razmene i turizma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: