Todorić se sveti Hrvatskoj: Mogli bi da plate

Porodica Todorić sprema tužbe protiv hrvatske vlade i to prvo u Holandiji, da bi kasnije otvorila sudske postupke i u Hrvatskoj.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 15.08.2017.

15:25

Todorić se sveti Hrvatskoj: Mogli bi da plate
Foto: Agrokor.hr

"On (Ivica Todorić) preduzima pripremne radnje za pokretanje odgovarajućeg pravnog postupka u Holandiji protiv hrvatske vlade. Cilj postupka bio bi da se pokaže i dokaže da je Todorić kao vlasnik Agrokora pretrpeo enormnu štetu nakon donošenja lex Agrokora", navodi se u tekstu zagrebačkog Nacionala u novom izdanju, koji prenosi portal Seebiz.

Dalje se dodaje da "bude li postupak po njega uspešan, Todorić bi mogao da pokrene postupak kojim bi od države tražio da mu se nadoknadi šteta".

"Todorić smatra da mu je država nizom postupaka ukrala otprilike godinu dana vremena da sam pokuša da reši problem i izađe iz krize. Sada se pokazuje da je kandidata za kupovinu koncerna u krizi bilo, i da se o tome moglo diskutovati još neko vreme pre nego što bi banke pokrenule procedure koje su najavljivale", ispričao je jedan strani izvor za Nacional.

Hrvatska država je u martu donela "lex Agrokor" i preuzela upravu nad najvećom domaćom privatnom kompanijom u vlasništvu Todorića, koja je posrnula pod teretom dugova procenjenih na više milijardi evra, kako bi sprečila urušavanje privrednog i finansijskog sistema u zemlji, ali i regionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

19 h

Podeli: