"Rekao sam Dejvidu, prvi put u veku se dešava"

Predsednik srbije Aleksandar Vučić izjavio je da u ekonomskom smislu nema dileme da Srbija ide u dobrom pravcu.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 12.08.2017.

15:59

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

“Rekao sam Dejvidu da imamo 500 miliona evra suficita u budžetu, što se bez velikih privatizacija dešava prvi put u ovom veku”, kazao je Vučić na konferenciji za novinare posle razgovora sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom.

On se pohvalio da je niivo nezaposlenosti u Srbiji najniži od devedesetih godina prošlog veka, od vremena Ante Markovića.

“Nismo još zadovoljni jer će nivo zbog sezonskih poslova biti nešto veći u septembru i oktobru, ali je najniža u poslednjih 20-ak godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

10 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: