"Sećam se kad je Lalić došao sa listom problema"

Gradonačlnik Beograda Siniša mali izrazio je veliko zadovoljstvo otvaranjem robne kuće Ikea, prve u Beogradu.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 11.08.2017.

09:55

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

Mali je ocenio da nije reč samo o investiciji vrednoj 70 miliona evra i više od 400 novih radnih mesta, prenosi Beoinfo.

“Reč je o simbolu promena u našem društvu i Beogradu. Ikea je simbol nečeg novog i morednog, simbol ekonomskog razvoja i napretka. Jer, ako želite da imate modernu i savremenu metropolu, ne možete a da nemate ovaj kompleks sa prepoznatljivim znakom Ikea i to je dokaz da Srbija postaje moderna i normalna zemlja, a Beograd svetska metropola koju smo počeli da pravimo pre tri godine. Ikea je takođe i simbol promena”, kaže Mali.

On je podestio da je Vladislava Lalića, regionalnog direktora ove kompanije za Jugoistočnu Evropu, upoznao još dok je bio predsednik Privremenog organa Grada Beograda kako bi otklonio sve prepreke za buduća ulaganja.

“Gospodin Lalić je došao sa listom problema na nekoliko strana, nakon čega smo zajedno sa Vladom Srbije rešavali jedan po jedan i zato danas ponosno stojimo pred vama ispred nove robne kuće. Zato želim da zahvalim našim prijateljima iz Ikee na strpljenju i posvećenosti da ostanu i investiraju u Beogradu i Srbiji, kao i svima iz Gradske uprave jer smo zajedno obavili veliki posao”, kazao je Mali.

Kako je naveo, ovaj deo grada sada poptuno drugačije izgleda i biće jedan od oslonaca ekonomskog razvoja, i to ne samo Beograda.

Robna kuća Ikea Beograd Istok prostire se na preko 33.000 kvadrata i ima asortiman od oko 9.500 proizvoda za opremanje doma, dobrog kvaliteta i atraktivnog dizajna, po cenama koje su pristupačne većini ljudi. U sastavu robne kuće nalazi se i restoran sa skoro 500 mesta, bistro, dućan švedske hrane i igraonica za decu. Kupcima je na raspologanju parking sa 1.400 mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

17 h

Podeli: