"Cene niže nego u regionu, plate dobre"

Generalni direktor Ikee za jugoistočnu Evropu Stefan Vanoverbeke izjavio je da su cene u robnoj kući u Beogradu niže nego u regionu.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 10.08.2017.

10:30

Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

On je na otvaranju kazao da Ikea ima velika očekivanja s obzirom na to da raste kupovna moć u Srbiji.

Na pitanje da li očekuje da će više srpskih proizvođača raditi za Ikeu kazao je da je Ikea jedan brend za koji radi više kompanija i da očekuje da se proširi broj proizvođača iz Srbije, ali da je za sada rano davati podatke o tome.

Nakon otvaranja Vanoverbeke je rekao da će ljudi imati više interesovanja za kupovinu nameštaja zbog dolaska Ikee i da će samim tim na tržištu biti mesta za druge proizvodače.

“Nudimo dobar kvalitet i dizajn po pristupačnim cenama”, kazao je on nakon zvaničnog otvaranja robne kuće Ikea.

On je istakao da je ta robna kuća važan doprinos razvoju srpske ekonomije, s obzirom na to da su uložili 70 miliona evra u taj projekat i u robnoj kući zaposlili oko 350 radnika.

Naglasio je da je to prva robna kuća u Srbiji, ali i jubilarna 400. u mreži Ikea u svetu.

Dodao je da Ikea svojim radnicima nudi dobre plate i uslove rada, kao i mogućnosti za dalje napredovanje.

Na pitanje da li će cene biti još niže istakao je da je princip Ikee kada dolazi prvi put u neku zemlju da startuje uvek sa najnižim cenama na tržištu, što je slučaj i u Srbiji, te dodao da su cene u robnoj kući u Beogradu čak i nešto niže nego u regionu.

Prema njegovim rečima, cene su snižene zato što nije kupovna moć tako velika kao u nekim drugim zemljama, ali podvlači, vidi da se kupovna moć povećava.

“Pozitivno se razvija kupovna moć Srbije”, podvukao je Vanoverbeke.

On je rekao da žele da vide šta je specifično za ovo tržište i da to ponude građanima Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: