"Ne smem da otkrivam, da proizvodimo više za Ikeu"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će se uskoro povećati broj domaćih kompanija koji će postati dobavljači za švedsku kompaniju Ikea.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 10.08.2017.

08:51

Foto: B92

"Još ništa ne smem da otkrivam, ali očekujem da će to biti još više i mnogo bolje u kratkom vremenskom periodu. Za šest meseci ćemo da razgovaramo i videćete da građani Srbije mogu da proizvode mnogo više za Ikeu na globalnom nivou nego što je to bio slučaj do danas", kazao je Vučić uoči otvaranja prve robne kuće Ikea u Srbije.

On je podseto da su oklagija i daska za sečenje mesa za sada jedni proizvodi iz Srbije koji se nalaze u Ikei, što, kako je naveo, govori koliko smo sami krivi što u prošlosti nismo bili uspešniji.

Vučić je istakao da "dolazak Ikee znači da je Srbija sada na mapi 49 pristojnih i uređenih zemalja, posle 25 godina pokušaja".

"To je put promene, pobede, konkurencije i tržišnog duha koji smo želeli da razvijamo od 90-ih godina", rekao je predsednik Srbije.

Vučić je kazao da je dolazak Ikee poruka i za druge investitore, podsetivši da je Srbija trenutno jedna od najboljih zemalja u svetu po grinfild investicijama, što se odrazilo i na povećanje broja zaposlenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: