Niče start-ap centar, da ne odlaze iz Srbije FOTO

Radovi na izgradnji Centra za inovativno preduzetništvo na Elektronskom fakultetu u Nišu teku po planu i taj start-ap centar biće spreman do septembra.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 09.08.2017.

10:22

Niče start-ap centar, da ne odlaze iz Srbije FOTO
Foto: Tanjug/Vanja Keser

To je izjavio ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović koji je posetio taj fakultet kako bi proverio kako napreduju radovi.

"Radovi teku odlično iako je sezona godišnjih odmora i velike vrućine. Radnici rade odlično i ono što su obećali predsednik Aleksandar Vučić i predsednica vlade Ana Brnabić da će start ap centar biti spreman za septembar, to će biti ispunjeno", rekao je Popvić.

Ministar je izrazio zadovoljstvo činjenicom da su radovi pri samom kraju i da će Centar u okviru Elektronskog fakulteta vrlo brzo otvoriti vrata za prve mlade inženjere koji žele da započnu svoje startapove na polju inovacija i visokih tehnologija.

Centar će se, precizirao je, prostirati na 650 kvadrata i u njemu će biti smeštene startap kompanije i biće uređen po najvišim svetskim standardima.

On je naznačio da je taj Centar izvanredna prilika za mlade Nišlije i one iz okoline da u najboljim, svetskim uslovima mogu da pokažu svoje inženjerske i IT sposobnosti, jer će raditi u uslovima koji su na svetskom nivou, isti kao u Cirihu, Londonu, Beču...

"Siguran sam da će mladi biti ponosni na ovaj prostor koji će im omogućiti da ostanu u svom gradu i u njemu stvaraju svoju budućnost, a time i budućnost Niša i čitave Srbije", istakao je Popović i naglasio da je ovo tek početak ulaganja Vlade Srbije u inovacije i tehnološki razvoj u Nišu.

On je poručio da je "otvaranje ovog startap centra velika šansa za zapošljavanje mladih, razvoj IT industrije i digitalne ekonomije u ovom regionu".

"To je šansa da Niš nastavi svoju tradiciju grada koji je uvek bio poznat kao napredni centar inovacija i tehnologija ne samo u Srbiji, već i šire", podvukao je Popović.

Popović je istakao i da su Elektronski fakultet, Vlada Srbije i grad Niš učinili sve kako bi omogućili mladim Nišlijama da ostanu u svom gradu, a da najbolji kadrovi ne odlaze u druge zemlje.
Foto: Tanjug/Vanja Keser
Popović je istakao i da su Elektronski fakultet, Vlada Srbije i grad Niš učinili sve kako bi omogućili mladim Nišlijama da ostanu u svom gradu, da rade u najboljim uslovima i da najbolji kadrovi ne odlaze u druge zemlje.

"Siguran sam da će potencijal ovog Inovativnog centra, start ap centra, biti veliki za sve mlade inženjere, da pokažu svoje mogućnosti i da iskoriste svoje znanje na najbolji način za sebe, Niš i Srbiju", naveo je Popović.

Dekan niškog Elektronskog fakulteta Dragan Janković naveo je da je važno što će radovi na izgradnji Centra za inovaciono preduzetništvo i Studentskog kreativnog centra na tom fakultetu biti završeni u roku.
Foto: Tanjug/Vanja Keser
Sa početkom nove školske godine, dodao je, postojaće prostor koji neće biti namenjen samo studentima Elektronskog fakulteta, već studentima svih fakulteta, svršenim inženjerima i svršenim niškim srednjoškolcima.

"Od 1. septembra će ovo biti mesto okupljanja najtalentovanijih, onih koji su spremni da ulože svoj rad, trud i znanje u pravcu razvoja novih kompanija u Nišu i nadamo se da će razloga za odlazak iz Niša i Srbije biti mnogo manje od 1. septembra", rekao je Janković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

22 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

8 h

Podeli: