Zavirite u Ikeu prvi - 2 dana pre svih FOTO/VIDEO

Prva srpska robna kuća Ikea otvara se za dva dana, kada će biti podeljeni i prvi katalozi, ali redakcija B92 omogućava vam da delić ponude vidite pre ostalih.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 08.08.2017.

14:08

Zavirite u Ikeu prvi - 2 dana pre svih  FOTO/VIDEO
Foto: B92

Objekat u koji je švedska kompanija uložila 70 miliona evra i koji je direktno doneo posao za 330 ljudi otvoriće svoja vrata u četvrtak. Dva dana pre toga, uverili smo se da je za kupce sve spremno. Artikli su na policama, prodavci su nasmejani, a atmosfera je topla i prijatna.

Sačekaće vas skoro 10.000 artikala u prostoru površine 35.000 kvadratnih metara, na dva nivoa. Tradicionalno, svaka Ikea se sastoji iz donjeg nivoa, gde su prozvodi za kuću i oprema, kao i igračke, i gornjeg, koji je svojevrsni izložbeni prostor u kojem se nude gotova rešenja za svaki deo stana.

- Direktor Ikee: Ostajemo dugo godina u Srbiji

Foto: B92
Tako ćete tamo naći nameštene dnevne, spavaće i dečje sobe, kuhinje, kupatila, terase, ostave,… To svakako olakšava posao onima koji možda i nemaju ideju kako bi njihov životni prostor mogao da izgleda a onima koji znaju može da otvori nove vidike i ponudi nova rešenja.
Foto: B92
Svi proizvodi su jasno obeleženi, sadrže dimenzije i cene, međutim roba u Ikei ima još jednu specifičnost a to je šifra uz pomoć koje sami u magacinu nalazite proizvod koji želite, spakovan, i nosite ga na kasu.
Foto: B92
Politika Ikee je da kupci uglavnom sve rade sami – odabiraju proizvod, nalaze ga spakovanog u tzv. flat pakovanjima i sami ga voze do svog doma, gde ga sklapaju. Za one sa manje slobodnog vremena, bez automobila ili želje da majstorišu, postoji i mogućnost da Ikea to uradi za njih.
Foto: B92
Za sve kupce obezbeđen je i parking sa 1.400 mesta, za koji u Ikei kažu da će možda biti pretesan, i 25 kasa za plaćanje.

Sastavni deo Ikee je i restoran sa 500 mesta, u kojem je na meniju srpska ali i švedska hrana i gde se može predahnuti od kupovine.
Foto: B92
Za roditelje postoji mogućnost i da njihove najmlađe pričuvaju dok kupuju, ali ne duže od 30 minuta. Većina proizvoda predstavljena je u katalogu, koji važi do kraja juna sledeće godine, a cene u tom periodu mogu biti samo niže. Distribucija kataloga počeće na dan otvaranja robne kuće 10. avgusta i biće podeljena na 900.000 adresa u radijusu od 60 kilometara, odakle se očekuje da će doći 80 odsto kupaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

16 h

Podeli: