Turci okupirali BG, prihod skočio za 100 mil EUR

Prihod od turizma u Beogradu za prvih šest meseci veći je za oko 100 miliona evra nego u istom periodu prošle godine.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 07.08.2017.

13:45

Turci okupirali BG, prihod skočio za 100 mil EUR
Foto: Thinkstock

"U prvoj polovini ove godine u Beogradu je registrovano oko milion noćenja, što je rekordan rezultat", izjavio je direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović za Radio-televiziju Srbije.

Prema njegovim rečima, u tom periodu u Beogradu je boravilo 19 odsto više stranih turista nego u istom periodu prošle godine, a registrovano je 22 odsto više ostvarenih noćenja.

Najbrojniji gosti, kako je kazao, bili su Turci, dok su Izraelci ostvarili najviše noćenja u Beogradu - 55.336, što je čak za 649 odsto više nego prošle godine, a slede turisti iz Kine s 128 odsto više noćenja u periodu januar-jun nego prošle godine.

"Činjenica da je Beograd jedan od najstarijih gradova u Evropi u velikoj meri privlači goste, kao i dobra atmosfera u našem gradu", rekao je Popović.

On je naveo da Beograd postaje kulturna prestonica i značajno istorijsko mesto koje se "mora posetiti".

"Tradicija, istorija, kultura privlače goste iz Izraela i Kine, dok je, na primer, sličnost kultura okosnica za dolazak turista iz Turske. Svakoj ciljnoj grupi pristupamo na poseban način, a jedan od zajedničkih faktora za dolazak gostiju iz svih zemalja su događaji i manifestacije", rekao je Popović i izdvojio Beogradski festival piva, kao i Beogradski karneval brodova koji 2. septembra organizuje Turistička organizacija Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: