Stali vozovi, prekinuta važna veza sa Srbijom

Međunarodni putnički vozovi za Rumuniju koji su imali dva polaska iz Vršca za Temišvar i isto toliko polazaka iz Temišvara za Vršac više ne saobraćaju.

Srbija

Izvor: RTV

Petak, 04.08.2017.

08:46

Stali vozovi, prekinuta važna veza sa Srbijom
Foto: Tanjug, arhiva

Ovi polasci su imali vezu sa našim vozovima u unutrašnjem saobraćaju, tako da je to bila veza Temišvara sa Beogradom, odnosno Bukurešta, Temišvara i Beograda.

Od četvrtka je na vratima Železničke stanice u Vršcu i na šalterima istaknuto obaveštenje o prekidu putničkog saobraćaja iz Vršca ka Temišvaru i obrnuto. Voz ka Temišvaru polazio je svakodnevno u 10:18 i 18:35 časova i iz Temišvara za Vršac u 07:49 i 16:38.

"Ove godine dogovor o međunarodnom putničkom železničkom saobraćaju između rumunskih železnica i Srbijavoza nije postignut i kako se radi o važnim sredstvima koja pripadaju rumunskim železnicama, došlo je do obustave saobraćaja koja kreće od danas pa do daljeg", kaže Dušan Pavlica, šef stanice Vršac.

Pregovori između dve zemlje odnose se na bilateralne uslove, na tarifske uslove, na uslove gde obe železničke uprave moraju zadovoljiti neke svoje kriterijume.

"S obzirom na to da Srbijavoz ima svoje jasne stavove i kriterijume koji su u ovoj priči minimalni s obzirom na to da se radi o jedinoj železničkoj vezi Srbije sa Rumunijom, mi smo se trudili da budemo kooperativni i krajnje tolerantni u toj priči. Pregovori još traju, a moje mišljenje je da ovo nije konačna odluka", kaže Pavlica.

Međunarodnim vozom od Vršca do Temišvara uglavnom su putovali putnici na proputovanju ka drugim zemljama, a ova linija je interesantna i zato što je jedina veza Evropske unije sa Srbijom na ovom delu Srbije. Dnevno je bilo stotinak putnika sa tendencijom rasta zbog turističke sezone.

U delu unutrašnjeg putničkog saobraćaja najavljeno je uvođenje keteringa u vozove na relaciji Vršac - Beograd, gde dnevno saobraćaju dve ruske garniture i samo u prošloj godini je prevezeno 300.000 putnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: