Otkriveni: Nema više odsustvo, pa u Nemačku

U zrenjaninskoj bolnici "Dr Đorđe Jovanović" su, po preporuci Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, pooštreni kriterijumi za dodeljivanje neplaćenog odsustva

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 02.08.2017.

08:09

Otkriveni: Nema više odsustvo, pa u Nemačku
Foto: Thinkstock

Zamenik direktora bolnice Vladimir Arbutinov kazao je novinarima da trend povećanja broja radnika koji traže neplaćeno odsustvo predstavlja sve veći problem u funkcionisanju te ustanove, a posebno zato što taj vid odsustva traže iskusni medicinski radnici.

Medicinski radnici odlaze u inostranstvo, najčešće na rad u Nemačku.

Trenutno u zrenjaninskoj bolnici pravo na neplaćeno odsustvo koristi 21 radnik, od toga 16 medicinskih sestara, iako po sistematizaciji toj ustanovi nedostaje 61 radnik, među kojima 15 lekara i 22 medicinska radnika sa završenom srednjom školom.

Zakon o radu omogućava neplaćeno odsustvo, najduže do dve godine, ali će po novim kriterijumima radnici bolnice u zahtevu morati da imaju dobre razloge za to, a dopust ne može biti duži od 12 meseci.

U bolnici je zaposleno više od 900 osoba, od toga je blizu 600 medicinskih sestara i tehničara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: