Šok: Ko ima kaznu za bus plus ne može iz zemlje

Ako se građanin ne odazove na dva sudska poziva, policija dobija nalog da ga privede, a ako u tome ne uspe sud izdaje poternicu.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 30.07.2017.

11:12

Šok: Ko ima kaznu za bus plus ne može iz zemlje
Foto: B92

Tako da umesto na letovanju neplatiša će završiti na sudu, piše Politika u današnjem štampanom izdanju.

Naplata prekršajnih kazni smanjena je za osam miliona dinara dnevno od kada je Ustavni sud ocenio neustavnim član 336. Zakona o prekršajima.

Po toj odredbi, građani koji nisu izmirili novčane kazne nisu mogli da dobiju vozačku i saobraćajnu dozvolu niti potvrdu o registraciji vozila.

Portparol Prekršajnog apelacionog suda Aleksandar Ilić kaže da građani na dnevnom nivou, u celoj Srbiji, izbegavaju da plate prekršajne kazne za osam miliona dinara manje u odnosu na period pre odluke Ustavnog suda, koja je doneta početkom novembra prošle godine. Ako se građanin ne odazove na dva sudska poziva, sud daje nalog policiji da ga privede, a ako ga policija ne pronađe - sud izdaje poternicu. U takvoj situaciji građanin može biti zadržan na na graničnom prelazu.

Nedavno su medji izvestili da jedna naša sugrađanka nije mogla da izađe iz zemlje zato što je granična policija u regustru pronašla da nije platila kaznu za bus plus.

Iz MUP-a nisu odgovorili na pitanje koliko je ove godine bilo vraćeno građana sa granice zbog neplaćenih kazni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: