Novi auto-put kroz Srbiju, za početak 200 mil €

Ministarka za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu Zorana Mihajlović najavila je da bi radovi na auto-putu Niš-Priština mogli da počnu iduće godine

Srbija

Izvor: B92

Subota, 29.07.2017.

10:22

Novi auto-put kroz Srbiju, za početak 200 mil €
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ona je sinoć, u zajedničkoj izjavi novinarima sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, nakon obilaska radova na izgradnji obilaznice oko Dimitrovgrada na istočnom kraku Koridora 10, rekla da će tehnička dokumentacija za ovaj projekat biti gotova u septembru.

Ukazala je da se razgovara sa EIB i EU, i da možemo očekivati da će iduće godine početi radovi.

Prva faza koštala bi 200 miliona evra, kaže ona.

"„Krenuli bi da gradimo prvi deo od Niša, a očekujemo početak tih radova u drugoj polovini 2018.", istakla je Mihajlović.

Vučić je dodao da će prvi deo ići preko Merošine i onda se spuštati ka Kuršumliji i Merdaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: