Novi plan za Er Srbiju, šta se menja?

Er Srbija će i dalje leteti i tu promena nema. Nešto će se ipak promeniti.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 28.07.2017.

16:06

Novi plan za Er Srbiju, šta se menja?
Foto: Tanjug, arhiva

Pre tri meseca direktor Dane Kondić ukidanje linije Beograd - Abu Dabi ovako je komentarisao u intervjuu za B92.

“To je petogodišnji plan, mi tu vidimo i rast cene goriva. Sad ćemo da napravimo uža sedišta da bi bilo više mesta”, rekao je Dane Kondić.

Er Srbija u međuvremenu je počela da štedi i na keteringu, a pojedine usluge, poput prijave na let, dodatno da naplaćuje. Predsednik nadzornog odbora i gradonačelnik Beograda sada najavljuje i otpuštanja, a sve u cilju, kako kaže, daljeg rasta profitabilnosti.

Radi se na tome da se autsorsuje i prijem putnika van aviona i da se autsorsuje i ketering, ali to je sve uobičajeno i deo normalnog procesa da smanjite troškove i povećate prihode”, rekao je Siniša Mali.

Etihad ervejs, glavni partner Er Srbije, saopštio je da je u 2016. imao gubitke od 1,87 milijardi dolara, uz prihode od 8,36 milijardi dolara. Arapski avio-gigant prodao je i udeo u švajcarskoj avio-kompaniji Darvin ervejs a u velikom je minusu i u Er Berlinu i Alitaliji, s kojima takođe ima partnerski odnos.

Srpska nacionalna avio-kompanija ne treba da strepi, smatra urednik vazduhoplovnog portala Tango siks Petar Vojinović.

“Etihad je dosta uložio u Alitaliju i Er Berlin, što se pokazalo kao greška i to sada prestaju. U Er Srbiji nisu toliko ulagali, što je od početka politički dogovor koji smo mi nastavili i sada to nastavljamo tako da to nema toliko uticaja jer Etihad sigurno neće imati više uticaja ovde i nikada nije davao tolike pare kao u druge kompanije.”

Predsednik nadzornog odbora objašnjava i da transformacija Er Srbije znači novi poslovni plan, jer se tržište avijacije svakodnevno menja te mu se, zbog velike konkurencije, moramo prilagoditi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: