"Gledali me i pitali se: Što nam prodaješ maglu?"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je veoma srećan što je potpisan ugovor sa kompanijom Cumtobel i što takva investicija dolazi u Niš.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 28.07.2017.

12:01

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Vučić je posle potpisivanja ugovora izjavio da su ga kada je u Niš došao sa vešću o investiciji te austrijske kompanije novinari gledali misleći: “Što nam prodaješ maglu”.

“Posebno sam srećan da je ugovor potpisan i da idemo odmah na polaganje kamenta temeljca. Ono što je vrlo važno je da će prvi proizvodi ugledati svetlost dana u maju sledeće godine”, kazao je Vučić.

Reč je, kako je naveo, o investiciji od 30,6 miliona evra u fabriku za proizvodnju LED rasvete, koja će zaposliti 1.100 radnika.

Subvencija vlade iznosi osam miliona evra, kazao je Vučić i dodao da su neistiniti navodi koji su se pojavili u javnosti da će vlada davati 50.000 evra po zaposlenom.

Vučić je kazao da je kompanija počela regrutaciju zaposlenih, stupili su u kontakt sa Unioverzitetom u Nišu i srednjim školama, a biće zapsoleni pored proizvodnih radnika i inženjeri i stručnjaci drugih profila.

“Cumtobel je Mercedes u industriji rasvete i LED rasvete. Višnja ili šlag na torti. Posebna zahvalnost direktoru Šumaheru, bez njegovog posvećenog rada ne bismo mogli ovaj posao da napravimo”, kazao je Vučić.

U naredne dve i po finansijske godine, fabrika će se graditi na lokaciji u južnoj industrijskoj zoni Niša, a kada bude završena pokrivaće površinu od 40.000 kvadratnih metara.

Prvi proizvodi, kako je najavljeno, izaći će u finansijskoj 2018/19. godine, a potpuni završetak objekta očekuje se u periodu od dve i po godine.

Cumtobel grupa ima 13 fabrika i prodavnica u skoro 90 zemalja, u kojima zapošljava 6.562 radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: