Mali potvrdio: Biće otpuštanja u Er Srbiji

Predsednik Nadzornog odbora avioprevoznika Er Srbija Siniša Mali najavio je da će biti otpuštanja u toj kompaniji ali je dodao da je ona profitabilna i stabilna

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 28.07.2017.

09:58

Mali potvrdio: Biće otpuštanja u Er Srbiji
Foto: Tanjug/arhiva

U izjavi novinarima u Beogradu Mali je naveo da je sve to deo normalnog procesa u privatnim kompanijama, a cilj je racionalizacija i povećanje profitabilnosti.

"Uvek imate poslovni plan koji prodrazuvema dodatno povećanje profitabilnosti i ponašate se kao svaka tržišna kompanija. Ne znam da li je reč o 30 ljudi, ali neka ste u pravu, verovatno će se smanjiti za 30 ljudi. To je sve deo normalnog procesa da smanjite troškove, a povećate prihode", rekao je Mali.

On je podvukao da je Er Srbija stabilna kompanija i "po svim parametrima mnogo bolja nego prošle godine".

Kako je rekao, Er Srbija nema pomoć vlade od februara predprošle godine i posluje na tržištu.

"Avioindustrija je veoma konkurentna delatnost, imate mogućnost svakog dana da neka kompanija dođe na beogradski aerodrom, otvori novu liniju. Stalno morate da budete u pokretu, u ofanzivi, da anticipirate šta će oni uraditi, da smanjujete i kontrolište svoje troškove, uvodite neke nove rute...", rekao je Mali.

Na pitanje o eventualnom ukidanju direktne linije do Njujorka, Mali je rekao da se u ovom trenutku o tome ne razmišlja, i da se ta linija pokazala kao veoma dobra, ne samo direktno za Er Srbiju, već i indirektno za celu zemlju.

Dodao je da nema informaciju da će tri letelice iz flote Er Srbije biti iznajmljene.

Aviokompanija Etihad, u okviru koje posluje Er Srbija, objavila je juče poslovne rezultate u 2016. godini po kojima je u gubitku 1,87 miliona dolara.

Mali tvrdi da se te cifre prevashodno odnose na poslovanje Alitalije i Er Berlina, kao i da Er Srbija nije planirala ukidanje linije do Njujoka, jer za nju vlada veliko interesovanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: