Most preko Drine a neće moći da se koristi

Srbija je spremna da gradi auto-put Beograd-Sarajevo i već je urađena studija izvodljivosti, izjavila je ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 26.07.2017.

17:32

Most preko Drine a neće moći da se koristi
Foto: Thinkstock

Međutim, kako kaže, BiH mora da se dogovori o ruti na njihovoj teritoriji.

Od samog početka Srbija je potpuno spremna da gradi auto-put ka Sarajevu, kada smo imali zajedničke sednice vlade, to je dogovoreno. Sa srpske strane postoji čak i studija izvodljivosti i tačno se zna koja će ruta biti, ali još nije jasna ruta kroz BiH, tu mora da postoji dogovor unutar BiH. Na taj dogovor ne može da utiče Srbija”, rekla je odgovarajući na pitanja novinara.

Ona kaže da BiH nije potpisala ni Sporazum o transportnoj zajednici, kao i da još nije obezbedila svu dokumentaciju za projekat izgradnje mosta Ljubovija-Bratunac.

Prema njenim rečima, može da se desi da imamo most, a da ne može da se koristi, jer BiH nije papirološki završila dokumentaciju.

Mislim da neke stvari moraju da budu iznad politike, a to je bolji život građana i povezivanje građana. Most i put su dobri za svakoga, koje god nacionalnosti i vere bio”, dodala je Mihajlovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: