Ako hoće opet pare, neka se pripreme

Pokrajinska vlada dodelila je 790 miliona dinara za kapitalna ulaganja u 22 opštine u Vojvodini.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 24.07.2017.

14:30

Ako hoće opet pare, neka se pripreme
Foto: Thinkstock

Novac je opredeljen za 25 projekata u kojima će biti finansirani projekti u oblasti saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zdravstva, kao i u oblasti zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, obrazovanja i socijalne zaštite.

Novcem će između ostalog biti finansirana obnova prihvatilišta u Futogu u okviru Gerontološkog centra Novi Sad i uređenje Kameničkog parka na obalama Dunava.

Opštini Ruma odobren je novac za sanaciju saobraćajnica u selu Buđanovci, izgradnju lokalnog puta Opovo-Debeljača, a radiće se i na projektima uređenja radnih zona u Odžacima, Kanjiži i Kikindi.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je na dodeli ugovora da lokalne samouprave kojima je novac dodeljen treba da budu "što efikasnije u krajnjoj realizaciji projekata".

Poručio je da lokalne samouprave takođe treba na vreme pripreme za novi konkurs koji će biti raspisan ili krajem ove, ili na samom početku naredne godine.

"Uspeli smo za manje od godinu dana da pripremimo i u najznačajnijoj meri započnemo realizaciju projekata u ukupnom obimu vredne više od šest milijardi dinara", rekao je Mirović i dodao da je za narednu godinu planirana i rekostrukcija puta Sivac-Stapar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: