Er Srbija beleži rast i 54,6 odsto

Avio-kompanija Er Srbija prevezla je u prvih šest meseci 2017. godine 1,12 miliona putnika, ili za 3 odsto više u odnosu na isti period lani (1,08 miliona).

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.07.2017.

13:24

Er Srbija beleži rast i 54,6 odsto
Foto: Tanjug, arhiva

Kapacitet mreže za prevoz putnika Er Srbije, koji se iskazuje proizvodom broja raspoloživih sedišta i ukupno pređenih kilometara (ASK), porastao je 16 odsto na godišnjem nivou na 1,93 milijarde, u poređenju sa prošlogodišnih 1,67 milijardi.

U posmatranom polugodištu je prosečna iskorišćenost kapaciteta za prevoz putnika dostigla 70,5 odsto, što je povećanje od 3 procentna poena u odnosu na prvo polugodište 2016, sa posebno visokim nivoom popunjenosti sedišta u drugom kvartalu od 73,3 odsto.

U kargo prevozu domaće avio-kompanije zabeležen je dvocifreni rast od 54,6 odsto, na 2.988 tona pošte i tereta prevezenih u prvoj polovini 2017. u poređenju sa 1.932 tone iz istog perioda prethodne godine.

U visokih 88,78 odsto slučajeva letovi su iz sedišta Er Srbije na Aerodromu "Nikola Tesla" polazili na vreme.

Dane Kondić, generalni direktor Er Srbije, ističe da je "operativni učinak u prvom polugodištu bio značajan u svim aspektima, sa porastom broja putnika i kargo prevoza u odnosu na prošlu godinu".

Kompanija je, kako kaže, nastavila da uvodi nove proizvode i usluge tokom ovog perioda tako što je u flotu uskotrupnih erbas aviona ugradila nova sedišta i poboljšala sisteme za prodaju, ukrcavanje i prijavljivanje na let (ćeck-in) zahvaljujući Sabre platformi.

"Ove promene osmišljene su da osnaže poslovanje u vrlo konkurentnom okruženju.

Nedavno smo proslavili 90. godišnjicu naše avio-kompanije i ponosni smo što rastemo i osnažujemo našu poziciju kao omiljena avio-kompanija u Jugoistočnoj Evropi", rekao je Kondić.

Od značajnijih događaja koji su obeležili poslovanje u prvom polugodištu 2017. navodi se da je magazin Er transport vorld (Air Transport World) dodelio Er Srbiji nagradu za Lidera na tržištu avio-kompanija 2017, zatim pokretanje linije Beograd-Venecija u junu, sa četiri nedeljna leta, prvi let sa isključivo ženskom posadom u istoriji srpske nacionalne avio-kompanije koji je obavljen u maju, kao i novo kod-šer partnerstvo sa AtlasGlobalom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

13 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: