Pobeda radnika Fijata: Nude im 9% iz dva puta

Poslovodstvo "Fijata" ponudiće radnicima povećanje plata za devet odsto, piše više srpskih medija.

Srbija

Izvor: RTS, Veèernje novosti

Ponedeljak, 24.07.2017.

08:06

Pobeda radnika Fijata: Nude im 9% iz dva puta
Foto: Tanjug/Tanja Valiæ

U ponudi koja je dostavljena predstavnicima radnika, a koja će danas biti prosleđena zaposlenima u kompaniji "Fijat Krajsler automobili Srbija" u Kragujevcu, navodi se da će plata radnicima biti povećana za devet odsto, što znači da će bruto osnovica sa sadašnjih 38.500 iznositi oko 42.000 dinara.

Povećanje će biti realizovano iz dva puta, tri odsto sada, a još šest odsto početkom naredne godine, javlja dopisnik RTS-a.

Radnicima će takođe biti isplaćen bonus efikasnosti, a biće im plaćeni i dodatni troškovi prevoza.

Zbog zahteva radnika koji se odnosi na poboljšanje uslova rada u fabriku u Kragujevcu biće poslata posebna komisija koja će utvrditi na kojim pozicijama radnici obavljaju više operacija i to će biti ispravljeno.

Predsednik Samostalnog sindikata Zoran Marković rekao je prethodno da je Skupština Samostalnog sindikata dala u nedelju uveče na sednici ovlašćenje predstavnicima radnika da nastave pregovore sa poslovodstvom "Fijata".

Podsetimo, štrajk u FCA počeo je 27. juna zbog zahteva radnika da poslodavac poveća plate, reorganizuje rad, isplati bonus efikasnosti i plaća dodatne troškove prevoza, a prekinut je 18. jula, posle čega su počeli pregovori o njihovim zahtevima sa poslovodstvom uz posredovanje Vlade Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: