Treća sreća: Hoće li Rusi na "Konstantina"?

Od septembra bi po treći put mogla da bude uvedena linija Niš- Kaluga sa Aerodroma Konstantin Veliki, najavio je ruski ambasador Aleksandar Čepurin.

Srbija

Izvor: Južne vesti

Petak, 21.07.2017.

19:49

Treća sreća: Hoće li Rusi na
Foto: Thinkstock

Direktor niškog aerodroma Vladica Đurđanović kaže da su oni spremni za prihvat i te linije i da samo vlade Srbije i Rusije treba da je odobre. U Ministarstvu turizma kažu da je to odobrenje samo formalnost.

Čepurin je u razgovoru sa ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Rasimom Ljajićem istakao značaj uvođenja ove linije.

“Ruski turisti sve češće dolaze u Srbiju, u prvih 5 meseci 2017. godine bilo ih je 17 odsto više nego u istom periodu 2016. Nadam se da će taj broj biti povećan uvođenjem linije Niš- Kaluga od septembra”, kazao je Čepurin.

Prvi čovek niškog aerodroma istakao je spremnost gradske vazdušne luke za uvođenje jos jedne linije pored postojećih 10.

Očigledno je da sa ruske strane postoji interesovanje za letove na relaciji Niš-Kaluga-Niš i ako takav let dve vlade odobre, ne postoji nikakva prepreka da se oni realizuju posle potpisivanja sporazuma. Mi smo spremni za prihvat i te linije, rekao je Đurđanović.

Kaluga se nalazi jugozapadno od Moskve i od glavnog grada Rusije udaljena je 150 km.

Podsetimo, ova linija sa niškog aerodroma uspostavlja se po treći put. Tokom 2014. i tokom zime 2015-2016 na relaciji Niš- Kaluga putnike su prevozile komapanije “Jamal” i “Red Wings”. Januara 2016. u Nišu je boravio i gradonačelnik Kaluge Anatolij Artamanov, kada se pregovaralo da ova linija postane redovna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: