"Uvek 300 miliona na računu"; ali naređenje iz BG

Veće grada Niša usvojilo je izveštaj o radu gradonačelnika i Gradskog veća u proteklih godinu dana.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 21.07.2017.

14:40

Foto: Thinkstock

U izveštaju se navodi da su najznačajniji rezultati lokalne vlasti konsolidacija budžeta, vraćanje ranije preuzetih budžetskih obaveza, izgradnja novih fabrika i izmena planske dokumentacije koja će omogućiti dalji razvoj grada.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović je na sednici Veća istakao da je aktuelna gradska vlast od jula prošle do jula ove godine ostvarila u "finansijskom smislu najbolje rezultate".

"Imali smo najveće povećanje prihoda i najveće smanjenje dugova iz prethodnog perioda. Redovno servisiramo sve obaveze, a uz to smo zaustavili dalje zaduživanje grada", naglasio je Bulatović.

On je rekao da grad od početka godine na svom računu ima svakodnevno od 250 do 300 miliona dinara.

Uprkos tvrdnjama predstavnika lokalne vlasti da grad odlično funkcioniše, u Nišu se poslednjih dana sve češće nezvanično govori da će po naređenju iz Beograda doći do smene na vodećim funkcijama, upravo zbog nezadovoljstva radom niških čelnika.

Kao novi gradonačelnik Niša pominje se aktuelni predsednik Skupštine grada Niša Rade Rajković, mada su po nekima veće šanse da na to mesto dođe dosadašnji zamenik gradonačelnika Miloš Banđur, pošto je on član Srpske napredne stranke, dok je Rajković član Pokreta socijalista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

23 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: