Energoprojekt: Bojovićeva ponuda nezakonita

Menadžment Energoprojekta objavio je oglas u Politici, gde ponudu vlasnika "Napred razvoja“, Dobroslava Bojovića ocenjuju kao nezakonitu.

Srbija

Izvor: Politika

Petak, 21.07.2017.

10:08

Energoprojekt: Bojovićeva ponuda nezakonita
Foto: B92

U oglasu, na koji Energoprojekt ima i pravo jer su poštovali proceduru Zakona o preuzimanju akcionarskih društava koji nalaže da Uprava mora da objavi mišljenje u vezi sa ponudom za preuzimanje, kaže se da je ponuđena cena akcija od 1.501 dinar neadekvatan i niža od knjigovodstvene cene koja je 1.761,40 dinara po akciji.

Bojovićeva firma "Napred razvoj” je sa povezanim licima, kompanijama "Napred”, "Montinvest propertis” i firmom ,Jopag AG” iz Švajcarske, objavila 16. juna nameru za preuzimanje 64,68 odsto akcija "Energoprojekg holdinga” po ceni od 1.501 dinar po akciji. Ponuda je otvorena 10. jula i traje do Z1.jula.

Da podsetimo, dva udruženja malih akcionara "Energoprojekta” u sredu su podržala ponudu preduzeća "Napred razvoj”, u vlasništvu Dobroslava Bojovića i lica koja sa njim zajedno deluju za preuzimanje akcija "Energoprojekt holdinga”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: