Šverceri, ovo je kraj - nove legitimacije za bus

Za 800 dinara zainteresovani putnici na prigradskim linijama će moći da izvade povlasticu.

Srbija

Izvor: Veèernje novosti

Petak, 21.07.2017.

08:21

Šverceri, ovo je kraj - nove legitimacije za bus
(Foto: Thinkstock.com)

Izmeštanje više od 150 prigradskih polazaka sa "Lastine" na autobusku stanicu, osim putnicima, zadalo je glavobolje i zaposlenima na BAS.

S obzirom na to da su sugrađani, koji putuju na ovim linijama, propuštani besplatno na perone, zbog mogućnosti da se iza rampe "provuče" i neko ko se ukrcava u međugradski autobus, sa BAS su rešili da uvedu mesečnu peronsku kartu po ceni od 800 dinara.

Kako tvrde iz Beogradske autobuske stanice, za pojedine odluke u vezi sa premeštanjem prigradskih polazaka kod njih, informisani su iz medija. A kako bi izašli u susret putnicima koji se voze do Mladenovca, Barajeva, Sopota ili Lazarevca, tokom jula nisu naplaćivali bilo kakvu staničnu uslugu. Budući da nemaju mogućnost da kontrolišu one sa nepersonalizovanim karticama, rešili su da za njih uvedu mesečnu kartu za ulaz na peron. Kad ova novina bude stupila na snagu, od 1. avgusta putnici sa personalizovanim kartama i dalje neće plaćati staničnu uslugu.

"Velikim naporom, danas za sutra, organizovali smo više od 150 polazaka i prihvatili se nezahvalne uloge da se nađemo na eventualnom udaru nezadovoljnih putnika, iako ni na koji način nismo doprineli situaciji u kojoj su se korisnici našli", kažu iz BAS.

"Naši sistemi za kontrolu pristupa peronskom prostoru i autobusima nisu kompatibilni sa sistemima institucija koje su nadležne za izdavanje prevoznih isprava u prigradskom saobraćaju", navode iz BAS. "Dok se to ne reši, u stanju smo da ponudimo sugrađanima sa nepersonalizovanim karticama mesečnu peronsku kartu, koja će koštati 800 dinara", prenose Večernje novosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

10 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: