U Goši nastavljaju štrajk glađu: A naše plate?

Radnici Goše nastavljaju štrajk glađu, saznaje B92.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 20.07.2017.

11:27

U Goši nastavljaju štrajk glađu: A naše plate?
Foto: B92

Prva runda pregovora poslovodstva i štrajkača u Fabrici šinskih vozila "Goša" završena je danas, ponudom više opcija radnicima, koji su poručili da će ipak nastaviti štrajk.

“Molim vas da me sada ništa ne pitate, sutra u 9h nastavljamo razgovor u ministarstvu”, rekao je direktor Goše Milutin Šćepanović

“Imamo dosta opcija na stolu pa čekamo odgovor do sutra. O opcijama ne mogu sada dok se ne dogovorimo sa ministrom. Neko nam je uzeo plate i zarade i tražimo da se vrati. Platu ne primamo, a zadnja dva meseca prilili smo po 100 dinara! Od maja 2015.nam duguju plate”, kaže Milan Vujičić, predsednik Štrajkačkog odbora Goše.

“Nastavljamo štrajk glađu iako sam juče bio u hitnoj jer sam dijabetičar ali sam predsednik Štrajkackog odbora i nema smisla da prekinem štrajk. U vidu namirenja penzionog i socijalnog miistar Knežević nam nudi da će nam namiriti ali niko ne pominje namirenje naših plata. Radnicima seku struju jer nemaju da plate račune”, priča.

Gošu je privatizovala 2007. godine slovačka firma ŽOS Trnava, a sadašnji vlasnik je Lisnart holdings limitid sa Kipra. Goša ima nešto više od 1.000 radnika, koji plate ne primaju redovno, a većina hala i mašina propada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

18 h

Podeli: