I Fijatovi radnici za: Formirati komisiju

Predstavnici Fijata izrazili su tokom pregovora u Vladi Srbije spremnost da se formira posebna komisija koja bi analizirala sve procese rada u toj fabrici.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 19.07.2017.

18:23

I Fijatovi radnici za: Formirati komisiju
Foto: Tanjug/Tanja Valiæ

Komisija bi sve analizirala radi eventualne optimizacije poslovanja i ispravljanja svih mogućih nedostataka.

U nastavku pregovora koje predvodi premijerka Ana Brnabić, rukovodstvo FAC-a je izrazilo spremnost da u radu te komisije učestvuje i predstavnik štrajkačkog odbora kragujevačke fabrike, saopštila je Vlada Srbije.

Predstavnici FAC-a naveli su i da će razmotriti opcije za obezbeđivanje nadoknade za radnike koji ostaju prekovremeno u toku noći.

Govoreći o mogućnostima za povećanje plate i isplate bonusa efikasnosti, premijerka Ana Brnabić ocenila je da su radnici FAC-a vredni i lojalni ljudi, kao i da je ovo prvi put kako su stupili u štrajk od kako kompanija posluje u Srbiji.

Ona je apelovala na obe strane da se u narednim danima razgovara o svim mogućim opcijama koje bi bile na zadovoljstvo svih.

Pored premijerke, današnjim pregovorima rukovodstva i štrajkačkog odbora kompanije Fijat Krajsler automobili prisustvovali su i ministri privrede i rada, Goran Knežević i Zoran Đorđević, a dogovoreno je da se o svim zahtevima radnika Fijata detaljnije razgovara u narednim danima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: