Šta je prelomilo u Fijatu da stane štrajk?

Predsednik Štrajkačkog odbora u Fijatu kazao je da su večerašnji razgovori sa premijerkom Brnabić bili teški, ali da je, ipak, doneta odluka o prekidu štrajka.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 18.07.2017.

21:25

Šta je prelomilo u Fijatu da stane štrajk?
Foto:B92

"Sutra je normalan radni dan. Pozivam prvu smenu da sutra dodje i počne da radi", rekao je Marković i dodao da je otkazan i sutrašnji protest koji je trebalo da bude održan u 11.00 sati ispred Skupštine garda Kragujevca.

On je dodao da očekuje brze i efikasne pregovore sa rukovodstvom Fijata.

"Ovo nije kraj. Kraj je da nam se poprave uslovi rada", kazao je Marković i dodao da nema poraženih, ali da će svakako biti nezadovoljnih.

On je naveo da je jedna od stvari koja je prelomila da se prekine štrajk obećanje premijerke da će biti sa radnicima i da su na istoj strani.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da je sastanak sa predstavnicima radnika kragujevačke fabrike Fijat Krajsler automobili (FCA) bio uspešan i najavila da će sutrašnji dan u toj fabrici biti radan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: