Beograd dobija čak 133 kružna toka

Sekretarijat za saobraćaj Beograda raspisao je tender za izradu Studije opravdanosti izgradnje kružnih tokova na postojeće 133 raskrsnice u Beogradu.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 18.07.2017.

10:04

Beograd dobija čak 133 kružna toka
(Foto: Thinkstock.com)

Kao kriterijumi za procenu gradnje kružnog toka na 133 gradske raskrsnice navode se povećanje protočnosti, povećanje nivoa bezbednosti i smanjenje negativnih uticaja na životnu sredinu, piše portal E-kapija

Rok za dostavljanje ponuda, navode, je 16. avgust, a za izradu studije 100 dana od potpisivanja ugovora.

Studija se, pišu, odnosi na neke velike raskrsnice, poput Terazija i Prizrenske ili Terazija i Trga Nikole Pašića, potom Vase Čarapića i Francuske, raskrsnice kod Vukovog spomenika, Pravnog fakulteta i Beograđanke (Kralja Milana i Kneza Miloša). Neke od tih raskrsnica deo su i buduce pešačke zone.

Kod postojećih raskrsnica na kojima je saobraćaj regulisan semaforom, često postoji dilema da li bi se izgradnjom kružnog toka podigao nivo bezbednosti saobraćaja, povećao kvalitet protoka saobraćaja i smanjili negativni uticaji na životnu sredinu, navodi se u konkursnoj dokumentaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: