Radnici Fijata šetaju do Grada, nose zahtev Vučiću

Radnici kragujevačke fabrike Fijat Krajsler automobili (FCA) Srbija krenuli su u protestnu šetnju do Skupštine grada.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 14.07.2017.

11:12

Radnici Fijata šetaju do Grada, nose zahtev Vučiću
(Foto: Getty images)

Oni će gradonačelniku predati zahtev da se u rešavanje problema u tom preduzeću uključi i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

U protestnoj šetnji su radnici druge smene dok zaposleni u prvoj smeni štrajkuju na svojim radnim mestima.

Okupljeni u koloni nose transparente "Ujedinjeni protiv eksplotacije", "Nedamo se", "Nećeno da budemo jeftina radna snaga", "Fabrike radnicima"...

Predsednik Štrajkačkog odbora Zoran Marković rekao je novinarima da će štrajkači danas predati gradonačelniku Radomiru Nikoliću pismo za predsednika države jer Vlada Srbije juče nije ispunila dogovor sa štrajkačima.

"Vlada je izigrala dogovor a postoje i dalje kontakti sa Ministarstvom privrede za nove sastanke", rekao je Marković.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije nije juče usvojila Zaključak kojima se predviđa dinamika pregovora i pružaju garancije štrajkašima da neće snositi posledice.

Generalni štrajk oko 2.000 proizvodnih radnika u FCA počeo je 27. juna, sa zahtevima da se poveća iznos bruto osnovice zarade sa 38.000 na 50.000 dinara.

Oni traže i da se obavi reorganizacija u cilju rasterećenja u procesu rada, isplate bonusi kao i naknada za prevoz van radnog vremena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: