Reaguju kooperanti: Brinemo zbog Fijata

Industrijski sindikat zaposlenih u kompaniji Drekslmajer atomotive iz Zrenjanina uputio je dopis Ministarstvu privrede Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 14.07.2017.

10:10

Reaguju kooperanti: Brinemo zbog Fijata
(Foto: Thinkstock.com)

U dopisu kompaija izražava zabrinutost zbog štrajka u fabrici Fijat Krajsler automobili FCA (Srbija) čiji je kooperant i zatražio da što pre počnu pregovori štrajkača i poslovodstva.

Štrajk u kragujevačkoj fabrici automobila, po oceni tog sindikata može imati posledice na sve kooperante.

"Zabrinuti smo dužinom trajanja štrajka i mogućim posledicama po okončanju štrajka, a koje mogu biti pogubne za sve nas, kooperante, a ne samo za zaposlene u FCA", navodi se u saopštenju sindikata.

Dodaje se sindikat zrenjaniske fabrike podržava napore Vlade Srbije da se očuvaju radna mesta u autoindustruji i da se zalaže za zajednički cilj koji će dovesti do novih investitora i proširenje te industrujske grane.

Generalni štrajk oko 2.000 proizvodnih radnika u FCA počeo je 27. juna, sa zahtevima da se poveća iznos bruto osnovice zarade sa 38.000 na 50.000 dinara, uradi reorganizacija u cilju rasterećenja u procesu rada, isplate bonusi i naknada za prevoz van radnog vremena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: