Štrajk počeli i radnici koji sređuju Slaviju

Radnici preduzeća MBA Ratko Mitrović - Niskogradnja koji rekonstruišu, između ostalog, i Trg Slavija, obustavili su danas rad.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 13.07.2017.

12:42

Štrajk počeli i radnici koji sređuju Slaviju
Foto: Thinkstock

Radnici su započeli štrajk zbog, kako se navodi, neisplaćenih zarada za februar i maj ove godine, saopštio je Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS).

MBA Ratko Mitrović rekonstruiše Ruzveltovu ulicu, Ulicu Mije Kovačevića i Trg Slavija u Beogradu, kao i prugu u Vreocima.

"Preduzeće nije isplatilo ni naknade za odlazak i dolazak na posao za mart, april, maj i jun ove godine", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da zdravstvene knjižice zaposlenih nisu overene od marta, zbog čega ne mogu da se leče.

"Radnici su se okupili u Ruzveltovoj ulici i u Ulici Mije Kovačevića kod Novog groblja u Beogradu i odlučni su u nameri da istraju do ispunjenja svojih zahteva", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: