Radnici ne odustaju: Štrajk dok se ne obrate

Proizvodni radnici prve smene u fabrici "Fijat Krajsler automobili" Srbija podržali su odluku oba sindikata - Samostalnog i Nezavisnost da ne prekidaju štrajk.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 10.07.2017.

14:51

Radnici ne odustaju: Štrajk dok se ne obrate
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

Sindikati i radnici su odlučili da ne prekidaju štrajk dok im se ne obrati poslodavac i da svoju ponudu za njihova četiri zahteva.

Radnici su tako odlučili pošto su ih predstavnici Štrajkačkog odbora ispred Upravne zgrade u krugu fabrike informisali o juče donetoj odluci sindikata.

Sledeći skup je u 17.00 sati, a na istom mestu će proizvodi radnici iz druge smene moći da se izjasne o odluci sindikata.

U 15.00 sati zakazane su izjave novinarima, i to na mostu ispred ulaza u fabriku. Pored predsedika Štajkačkog odbora govoriće i predsednik Samostalnog sinikata metalaca Srbije Zoran Vujović i predstavnici sindikata iz Italije.

Proizvodni radnici FCA u Kragujevcu počeli su generalnu obustavu rada u obe smene 27. juna. Traži se povećanje iznosa bruto osnovice zarade sa 38.000 na 50.000 dinara, reorganizacija radi rasterećenja radnika, isplata bonusa efikasnosti za 2016.godinu i plaćanje svih troškova prevoza.

Podsetimo, u Kragujevac danas stiže predstavnik najvećeg metalskog sindikata u Italiji Mikele de Palma, kako bi štrajkačima iz prve ruke preneo kakva je politika Fijata u situacijama štrajka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: