Mrkonjić o prodaji RM: Dok sam živ, savetovaću...

Da li je nekadašnji građevinski gigant "Ratko Mitrovic" pred stečajem ili prodajom?

Srbija

Izvor: B92

Subota, 08.07.2017.

16:14

Mrkonjić o prodaji RM: Dok sam živ, savetovaću...
Foto: Tanjug, arhiva

Aktuelno rukovodstvo tvrdi - najbliži smo pronalsaku investitora. Da stvar bude još zanimljivija potencijalnog investitora savetuje nekadašnji ministar Milutin Mrkonjić.

Nekada su inženjeri i majstori potpis "Ratko Mitrovic" ugravirali na Avalskom tornju, VMA i na još mnogo građevinskih simbola. Godina unazad svoje poslove mogu da posmatraju samo na maketama i to u prostorijama u kojima jedva da ima radnika.

Prostor na NBG samo je jedan od neupotrebljivih a koje kompanija Ratko Mitrović u svom sastavu poseduje. Pored toga, imaju i tri hektara zemljišta na Voždovcu, kao i u Dobanovcima i Krnješevcima. Preduzeće ima i odmaralište na Zlatiboru. Za sve to sada traže investitora.

A taj investitor najpre ce morati da izmiri dugovanja prema bankama i poreskoj upravi i to u iznosu od oko milijardu dinara. Zbog toga je račun u blokadi od 2013. Najozbiljniji pregovori vode se sa nemačkim investicionim fondom Finkor.

"Imali smo kontakte sa Finkorom. Oni su zainteresovani za lokacije koje kompanija poseduje. Tu bi investirali u stambeno-poslovni prostor. Ideja je da tim poslovima RM izađje iz svih poslova a da li će se dalje nastaviti saradnja ili ce svako svojim putem, vreme će pokazati", kaže Dragan Ignajtović v.d. direktora kompanije Ratko Mitrović.

Da li je Finkor zainteresovan samo za atraktivno zemljiste sirom zemlje ili ima visih ambicija. Odgovor smo potrazili od njihovog savetnika, nekadasnjeg ministra infrastrukture Milutina Mrkonica

"Uvek dok sam živ ću svakog savetovati da ulaže i zadrži radnike i to je slučaj i sa Finkorom čijii sam savetnik. Nema govora da će da rasprodaju imovinu. Žele da me poslušaju jer sam inženjer a ne političar i 55 godina staža ovde nešto znači i kod Nemaca znači još više", kaže Milutin Mrkonjić.

Na pitanje zašto se ovom firmom nije bavio kao ministar infrastrukture odgovara:

"Nije bilo u mom resoru već je pripadalo ministarstvu građevine".

A šta bi potencijalna transakcija značila, aktuelna ministarka građevinarstva i saobraćaja ne zna. Kaže, čula je za to iz medija.

"Aj da vidimo da li postoje razgovori, to su kupoprodajni ugovori. Videcemo....", rekla je Zorana Mihajlović.

Opširnije u video prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: