Privatni vrtići usklade cene sa primanjima

"Grad će nastaviti da refundira deo troškova boravka dece u vrtićima. Na cenu privatnih vrtića ne možemo da utičemo, ali očekujem da ima razumevanja"

Srbija

Izvor: B92

Petak, 07.07.2017.

12:23

Privatni vrtići usklade cene sa primanjima
(Foto: Thinkstock.com)

Vršilac dužnosti sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gakm apelovao je na vlasnike privatnih vrtića u Beogradu da pri određivanju cene boravka dece imaju na umu materijalni položaj roditelja, te da, ukoliko je moguće, smanje cene.

Grad će nastaviti da refundira deo troškova boravka dece u vrtićima. Na cenu privatnih vrtića ne možemo da utičemo, ali očekujem da ima razumevanja i sa druge strane, rekao je Gak, preneo je Beoinfo.

On je istakao da će ove radne godine Grad Beograd finansirati oko 3.000 novih mesta u privatnim vrtićima refundacijom do 80 odsto ekonomske cene vrtića, što iznosi 22.361,60 dinara po detetu.

Novac za to smo obezbedili i to je politika pomoći građanima Beograda koju planiramo da nastavimo dok god imamo listu čekanja za državne vrtiće. Na ovaj način pomažemo i roditeljima, a podstičemo i privatni sektor, zaključio je Gak.

Grad Beograd subvencioniše boravak 9.941 deteta u 167 privatnih predškolskih ustanova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: