Mihajlović: Želim novu firmu sa hiljadama radnika

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović istakla je da su zadaci nove Vlade svakako završetak Koridora 10 i nastavak radova na Koridoru 11.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 03.07.2017.

09:25

Mihajlović: Želim novu firmu sa hiljadama radnika
Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ

Ona je otkrila i da želi da napravi veliku firmu za gradnju puteva.

Srbija mora infrastrukturno da se obnovi, sa Evropom i svetom moramo da se povežemo novim auto-putevima i prugama i za to ima novca, rekla je ona.

"Međutim dosadašnja praksa i problemi na koje smo nailazili ukazuju da je neophodno da imamo najmanje jednu veliku domaću kompaniju sa, ako treba, i nekoliko hiljada zaposlenih koja će kadrovski, tehnički i organizaciono biti sposobna da poslove na infrastrukturi uradi u roku i po najvišem kvalitetu i to ne samo u Srbiji, već i u regionu i širom sveta", rekla je Mihajlovićeva.

Ona dodaje da Srbija ima dobre domaće firme, ali ne kao što su nekad bili Rad, Mostogradnja i druge koje su upropaštene.

"To želim da napravim. Da li će te kompanije biti državne, ili sa mešovitim vlasništvom samo je jedna od tema realizacije ovog projekta", kaže Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade ističe i značaj projekta "Jedan pojas, jedan put" na kome će raditi zajedno sa ostalim članovima Saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom koji vodi bivši predsednik Tomislav Nikolić.

"Najveći globalni projekat 'Jedan pojas, jedan put' na kome se nalazi i naša zemlja, ima ogroman potencijal za sve zemlje zapadnog Balkana, posebno za Srbiju. Zato insistiram da još više radimo sa Kinom na infrastrukturnim projektima koji će biti usklađeni sa evropskim standardima. Nadam se da ćemo gospodin Nikolić i ja dobro sarađivati u ovom Savetu", kaže Mihajlovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: