Stranaca 20% više - nova šansa Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je broj stranih turista za godinu porastao za 20 odsto i da je to nova šansa za promociju Srbije kao nove destinacije

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 29.06.2017.

10:08

Stranaca 20% više - nova šansa Srbije
Foto: Tanjug, arhiva

On je to kazao u razgovoru sa generalnim sekretarom Svetske turističke organizacije Talebom Rifaijem sa kojim je razgovarao o turističkim potencijalima i promociji Srbije kao turističke destinacije.

Vučić je naglasio da je neophodno naći nove modele za promociju srpske turističke ponude i zatražio pomoć Svetske turističke organizacije u stvaranju novog turističkog brenda.

"Srbija će u narednom periodu raditi na kreiranju sveukupnog imidža zemlje kao bezbedne i privlačne turističke destinacije“, zaključio je Vučić.

Generalni sekretar Svetske turističke organizacije istakao je da je turizam budućnost Srbije, saopštila je Služba predsednika za saradnju s medijima.

"Nije poenta u tome šta imaš, već kako koristiš to što imaš. Važno je da je rukovodstvo ove zemlje prepoznalo potencijale koji leže u turizmu", kazao je on.

On je naglasio da danas ceo svet, a ne samo Svetska turistička organizacija, gledaju sa velikom pažnjom u Srbiju i da ona mora da ispuni ta očekivanja.

On je Vučiću čestitao na naporima da Srbiju promoviše kao novu turističku destinaciju i naglasio da je neophodno raditi na omogućavanju lakšeg dolaska stranih turista u Srbiju, kao i na boljoj promociji zemlje i stvaranju novog brenda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: