"Da su tražili više dali bismo, a dali smo mnogo"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija dala puno podsticaja kompaniji “Kromberg i Šubert” za dolazak i investiranje kod nas.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 28.06.2017.

13:15

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Vučić je u Kruševcu obišao radove na izgradnji fabrike te kompanije, koja je počela 6. marta, dok je celokupna vrednost investicije 29 miliona evra.

Vučić je kazao da se nikada ne bismo izborili za ovakvu lepoticu, za ovakvo čudo, da nismo odvojili subvencije i zato smo spasili život u Kruševcu.

Na pitanje koji su to tačno podsticaji, Vučić je kazao da smo dali bolje uslove nego dve druge konkurentske zemlje.

“Dali smo bolje uslove, rekao sam im šta god vam ponude, dođite u vladu da vam omogućimo više. Da su tražili i više, dali bismo više, to sad mogu da kažem. A dali smo mnogo. Pa ko bi drugi došao ovde u Kruševac da zaposli 4.000 ljudi”, naveo je on.
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll
Vučić je kazao da je od 2002. do 2010. u Kruševcu izgubljeno mnogo radnih mesta jer su propale fabrike i zato su važne investicije Henkela i Kromberg i Šuberta.

Vučić je najavio i da se nada da će se naći kupac za bivši 14. Oktobar, gde je, kako je naveo, trava do kuka.

Kompanija Kromberg i Šubert će proizvoditi delove za auto-industriju i neće imati uticaja na životnu sredinu, a namerava da zaposli 2.500 radnika do 2022. godine, dok će 2018. zaposliti 500 do 600 radnika.

Kako je ranije izjavio direktor za investicije i proizvodnju te kompanije Karsten Mejer, Kromberg i Šubert u Kruševcu već je primio 11 radnika.
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll
Gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović ranije je rekao da zemljište na kojoj će biti fabrika deo učešća grada Kruševca i da je ugovor o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini bez obaveza plaćanja naknade potpisan između predstavnika grada i nemačke kompanije.

Nemački investitor na tom zemljištu gradi industrijski objekat od 24.000 kvadratnih metara, sa proizvodnim prostorom od 18.000 kvadratnih metara u kome će proizvoditi kablove, žične sisteme, proizvode tehnologije brizganja za autoindustriju.

Završetak radova, počelih maja ove godine, planiran je za 21. decembar ove godine, a početak proizvodnje za mart 2018.

Ispred gradilišta okupili su se građani koji su došli da pozdrave predsednika Republike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: