Vučić i Miler: Srbiji treba više gasa

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je s predsednikom Upravnog odbora ruskog Gasproma Aleksejem Milerom o unapređenju saradnje u snabdevanju Srbije gasom.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 27.06.2017.

18:37

Vučić i Miler: Srbiji treba više gasa
Foto: Thinkstock

Razmatrali su proširenje kapaciteta podzemnog skladišta "Banatski dvor" i modaliteti za dodatne isporuke gasa, s obzirom da potražnja u Srbiji raste, saopšteno je posle sastanka u Beogradu.

Gasprom je ove godine isporučio 47,7 posto gasa više nego u isto vreme 2016.godine, prnela je služba predsednika Srbije.

Vučić je konstatovao da su planovi te kompanije za proširenje kapaciteta skladišta "Banatski dvor" sa 450 miliona na 750 miliona kubnih metara gasa, "izuzetno važna vest za građane jer će time biti obezbeđena energetska bezbednost zemlje".

Sastanku je prisustvovao ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić koji je s Milerom potpisao "Mapu puta za izgradnju gasnotransportnih kapaciteta u Srbiji".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: