BG: Garaža jedinstvena, imamo jedini u Evropi FOTO

Svi radovi na rekonstrukciji garaže "Obilićev venac" su završeni, a prve automobile će primiti u subotu, 1. jula.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 27.06.2017.

17:55

BG: Garaža jedinstvena, imamo jedini u Evropi FOTO
Foto: Tanjug/Tanja Valiæ

''Neophodno je da se još završe radovi iz ulice Maršala Birjuzova i rampe kojima se prilazi iz te ulice u garažu. Ti poslovi će biti gotovi do 1. jula, tako da će građani svoje automobile u garaži moći da parkiraju od 1.jula", rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

On je naveo da sa 200 novih parking mesta, ta garaža ukupno ima 800 parking mesta.
Foto: Tanjug/Tanja Valiæ
"Garaža ima solarne panele i svoju solarnu elektranu, što znači da samostalno proizvodi energiju koja joj je potrebna. Ovo je prva naša garaža koja ima elektro punjače gde će automobili na električni pogon moći da se pune", istakao je Vesić i precizirao da garaža ima šest mesta za elektro punajče.
Foto: Tanjug/Tanja Valiæ
Osim toga, naveo je gradski menadžer, garaža ima 42 parking mesta za invalide, parking mesta za bicikle, potpuno nove naplatne stanice, novu led rasvetu sa senzorima za pokret koja 75 odsto štedi postojeću rasvetu.

"Sve boje koje su korišćene u rekonstrukciji garaže su organske boje tako da mi sa pravom ovu garažu zovemo prvom zelenom garažom u ovom delu Evrope. Zaista je urađena po svim ekološkim standardima i ni po čemu ne zaostaje za bilo kojom garažom u bilo kom delu Evrope", naglasio je Vesić i kao važno istakao to što garaža ima video nadzor 24 sata.
Foto: Tanjug/Tanja Valiæ
Vesić je istakao da je ostavljeno 217 parking mesta za građane koji žive u tom delu grada, na Obilićevom vencu, Sremskoj, Maršala Birjuzova, Knez Mihailovoj i ulici Vuka Karadžića.

"Radeći pešačku zonu na Obilićevom vencu i u ulici Maršala Birjuzova, ukinuli smo 115 parking mesta na ulici i na taj način smo obezbedili više parking mesta za stanare koji za 6.500 dinara mesečno mogu da imaju fiksno parking mesto za svoje automobile", pojasnio je Vesić.
Foto: Tanjug/Tanja Valiæ
Osim toga, naveo je on, ostavljeno je dodatnih 50 parking mesta za građane koji imaju dva automobila i koji će drugi automobil moći da parkiraju po ceni od 13.000 dinara mesečno.
Foto: Tanjug/Tanja Valiæ
"Danas je počela prijava stanara za tih 217 parking mesta i do 17 sati imali smo 40 prijava, što znači da postoji interesovanje stanara za ovu mogućnost koja im je data", rekao je Vesić i pozvao stanare da se u narednom periodu, do subote a i kasnije, prijave kako bi mogli da koriste parking mesta.
Foto: Tanjug/Tanja Valiæ
Na ovaj način Grad Beograd je pokazao da, sa jedne strane, izlazi u susret stanarima, a sa druge strane, da radi na uređenju glavnog grada, ocenio je gradski menadžer.

Garažu na Obilićevom vencu su sa Vesićem obišli i direktor "Parking servisa" Andrija Čupković i v.d sekretara za saobraćaj Dušan Rafailović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: