"Gde je veliko slavlje, tu je i vinjak"

Gostima, koji prisustvuju inauguraciji predsednika Srbije Aleksandra Vučića služe se vina proizvodena u Srbiji.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 23.06.2017.

19:45

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

Vinari su za Tanjug rekli da im je velika čast što prisustvuju svečanosti i što će svetskim delegacijama moći da predstave svoje proizvode.

Direktor razvoja vinarije Rubin iz Kruševca Marko Malićanin siguran je da će predsednik Vučić promovisati brendove Srbije i ubuduće.

"Siguran sam da će predsednik da promoviše brendove sa velikom pažnjom i posvećenošću, kao i sve drugo što radi. Ovo je jedan od poteza u tom smeru, da se prezentuju vina iz Srbije, poznati brednovi, svi treba da postanemo svesni da u Srbiji postoje divni proizvodi i da ih treba predstaviti u svetu”, rekao je on.

Šaljivo kaže "gde je veliko slavlje, tu je i vinjak", a posebno naglašava da mu je velika čast što je Rubin dobio poziv da predstavi to piće, koje predstavlja jedan od najvećih brendova Srbije.

"Čast je biti u mogućnosti da delegacijama iz celog sveta predstavimo naše proizvode, svi imaju mogućnost da se upoznaju šta sve Srbija nudi", istakao je Malićanin.

Bojan Mančić iz Jagodine slaže se da Srbija brendove, a danas se kaže na najvećem slavlju u Srbiji predstavlja sa tri premijum vina, merlo, kaberne sovinjon i pino noar.

Za svakog, kaže, ima ponešto.

Janko Vojinović iz vinarije Kovačević gostima će ponuditi penušavac i šardone.

"Velika je čast za našu vinariju kao i za sve nas što smo ovde. Nije mala stvar doći na inauguraciju i predstavljati svoje proizvode. Mislim da je ovo dobar potez i što je vinski turizam krenuo da cveta", rekao je Vojinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: