Kinezi stigli u RTB Bor, ime se drži u tajnosti

Predstavnici najveće državne kineske kompanije za proizvodnju bakra i procenu zlata posetili su Rudarsko-topioničarski basen Bor.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 23.06.2017.

15:11

Kinezi stigli u RTB Bor, ime se drži u tajnosti
(Foto: Thinkstock.com)

Oni su posetili RTB zajedno s partnerima iz kineske privatne investicione i upravljačke agencije, saopštila je ta kompanija, ne navodeći ime potencijalnog kineskog partnera.

U razgovoru s generalnim direktorom Blagojem Spaskovskim istaknuto je, pored ostalog, da je ova kineska kompanija u Srbiji i Boru prvi put i to na zvanični zahtev Kine koja "želi da upravo njihova najveća državna kompanija ostvari saradnju sa RTB Borom", saopštio je borski basen bakra.

"Naša zemlja bi volela da upravo mi ostvarimo saradnju sa RTB Borom i zbog toga smo ovde", istakao je direktor investicija u rudarstvu te kineske kompanije.

Nakon razgovora sa menadžmentom RTB Bor, kojem je prisustvovao i državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović, gosti iz Kine su razgledali površinski kop "Veliki Krivelj" i tamošnju flotacij u, novu topionicu, fabriku sumporne kiseline i pogon elektrolize.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: